Finlandiya vizesi

Finlandiya vizesi

Finlandiya yaklaşık 5,5 milyon nüfuslu bir iskandinav ülkesidir. Başkenti Helsinkidir. Finlandiya dünya çapında partileri ile ün yapmıştır. Eğlence hayatı bu ülkeden beklenmeyecek şekilde gelişiktir. Nüfusunun çoğunluğu Finliler ve ufak bir bölümü de İsveçlilerden oluşmaktadır. Ülkenin %10 luk büyük bir kısmı göller ile kaplıdır. iklimsel açıdan beklenildiği gibi soğuk olmamakla birlikte, sıcaklık ortalamaları örneğin Helsinki'de kışın -8°C, yazın ise 17°C civârında seyretmektedir Finlandiya'da kış sporları ve şahane kayak pistleri bu tip turizm için uygun bir ortam sunmakta ve dünya çapında yoğunluğun az olması açısından da bu tip sporlara ilgil duyan sporcu ve turistler tarafından özellikle tercih edilmektedir.
Finlandiya vizesi başvuruları, Ankara'dan ya da Istanbul'dan Finlandiya Konsolosluğu na yapılmalıdır. Finlandiya schengen prosedürüne dahildir. Bu vize ile ilgili tüm detayları ve gerekli vize işlemleri bilgilerini aşağıda sizler için listeledik. Vize danışma hattımız 0 312 467 5960'dir.

Önemli not : Finlandiya Yeşil Pasaport Sahiplerine Vize uygulamamaktadır. Firmamız Finlandiya konsolosluğa sizin adınıza vize başvurusu yapabilmektedir. Vize danışmanlığı bölümümüzden hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Finlandiya Konsolosluğu iletişim bilgileri aşağıdadır
ISTANBUL
Adres : Cumhuriyet Cad. No: 71
Bingül Apt. 8. Kat Harbiye
Telefon : (212) 296 95 49
Fax : (212) 296 12 91
ANKARA
Adres : Kader Sok. No: 44 G.O.P. - Ankara
Telefon : (312) 426 49 64
Fax : (312) 468 00 72 

Finlandiya vize başvurularında aşağıdaki belgeler gerekmektedir

İşveren olarak Finlandiya vizesi başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Finlandiya Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel ve uçak Rezervasyonları
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Finlandiyadaki Firmadan Davetiye
    (Finlandiyadan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İsveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Bordrolu Çalışan olarak Finlandiya vizesi başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Finlandiya Konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Finlandiyadaki Firmadan Davetiye
    (Finlandiyadan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Finlandiya Konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Ev Hanımı olarak Finlandiya vizesi başvurusu
  • Finlandiya Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
  • Eşinin geçerli yada eski Finlandiya vizesi varsa fotokopileri
Öğrenci olarak Finlandiya vizesi başvurusu
  • Finlandiya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Finlandiyaa seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Finlandiya vize si varsa fotokopileri
Emekli olarak Finlandiya vizesi başvurusu
  • Finlandiya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)

finlandiya vize Bütün bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız tıklayarak bize her zaman ulaşabilir, ya da Finlandiya Vizesi hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için tıklayarak vize danışma bölümümüze yönlenebilir ve verdiğimiz hizmetleri inceleyebilirsiniz.

vize hizmetleri Türkiye'nin her neresinde olursanız olun, çoğu zaman ofisimize bile gelmenize gerek kalmadan, sizlere bulunduğunuz şehirden hizmet vermek bizi mutlu edecektir.

Finlandiya vizesi danışmanlıkFinlandiya vize danışmanlığı

Schengen vizesine dahil olmasına rağmen ufak tefek farklılıklar gösteren Finlandiya Vize işlemleri ile kişisel olarak uğraşmak, ilgili formları doldurmak ve bunların, yukarıda da listelendiği gibi, bir çok prosedürünü doğru olarak tamamlamak, gayet önemlidir. Hele daha önce böyle bir tecrübeniz yok sa, yanlış yapma ve istemsiz olarak gözden kaçan noktalar oldukça yüksek orandadır. O nedenle size bu konuyu hiç riske atmadan, konusunda uzman bir danışmanlık şirketi kullanmanızı öneriyoruz. Vize danışmanlık hizmetimiz ile ilgili tüm detaylar için lütfen tıklayınız, ya da bire bir konuşmak için iletişim sayfamıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizlere hizmetlerimizle yardımcı olmak bizi her zaman memnun edecektir.